Kuhana teletina s gljivama
Sastojci
Instrukcije
Kuhajte gljive u posoljenoj, kipućoj vodi 10 minuta.
Nakon 10 minuta gljive ocijedite i ostavite sa strane.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi.
Umiješajte meso u brašno začinjeno sa soli i biberom.
Umiješane komade mesa stavite u tavu i pecite s obje strane dok ne dobiju smeđu boju.
Kada meso dobije smeđu boju, dodajte vodu u tavu i poklopite.
Kuhajte poklopljeno na manjoj temperaturi 30 minuta ili dok meso ne omekša. Na pola kuhanja dodajte kuhane gljive.
Nakon 30 minuta dodajte vino i ostavite da kuha još 5 minuta.
Skinite sa vatre i poslužite vruće uz prilog.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.