Kuhana teletina u umaku
Služi: 1 osobuKuhanje: 110 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Teletina:
1 kilogram
Povrće za supu:
Po želji
Biljna mast:
50 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Lovorov list:
1 list
Ružmarin:
Po želji
Vruća voda:
500 mililitara
Pšenično brašno:
Po želji
Hladna voda:
Po želji
Slatko vrhnje:
3 kašike
Instrukcije
Zagrijte mast u tavi na srednjoj temperaturi.
Dodajte meso, propržite ga sa svih strana i začinite sa soli, biberom i ružmarinom.
Dodajte povrće, lovorov list i biber.
Propržite sve a zatim dodajte vruću vodu.
Dodajte malo pšeničnog brašna i hladne vode da se umak zgusne.
Dodajte vrhnje i začinite još malo sa soli i biberom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.