Kuhana tikvica s paradajzom, špinatom i curryem

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Kuhana tikvica s paradajzom, špinatom i curryem

Sastojci

Crveni luk:
1 glavica
Curry pasta:
2 kašike
Tikvica:
1 komad
Paradajz:
4 komada
Špinat:
100 grama
Kuhana riža:
Po želji

Instrukcije

  1. U tavi zagrijte ulje i dodajte luk. Kuhajte dok ne omekša a zatim dodajte curry pastu i kuhajte još 3 minute uz konstantno miješanje.

  2. Umiješajte tikvicu, paradajz i 200 ml vode. Poklopite i kuhajte 15 minuta ili dok tikvica ne bude kuhana.

  3. Dodajte špinat i kuhajte još 2-3 minute pa začinite.

  4. Skinite sa toplote i poslužite uz kuhanu rižu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.