Kuhana tikvica s paradajzom, špinatom i curryem
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Crveni luk:
1 glavica
Curry pasta:
2 kašike
Tikvica:
1 komad
Paradajz:
4 komada
Špinat:
100 grama
Kuhana riža:
Po želji
Instrukcije
U tavi zagrijte ulje i dodajte luk. Kuhajte dok ne omekša a zatim dodajte curry pastu i kuhajte još 3 minute uz konstantno miješanje.
Umiješajte tikvicu, paradajz i 200 ml vode. Poklopite i kuhajte 15 minuta ili dok tikvica ne bude kuhana.
Dodajte špinat i kuhajte još 2-3 minute pa začinite.
Skinite sa toplote i poslužite uz kuhanu rižu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.