Kuhane kruške s čokoladnim preljevom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Kruške:
4 komada
Sok od kruške:
200 mililitara
Čokolada za kuhanje:
1 komad
Margarin:
1 komad
Sok od narandže:
1 komad
Vanila šečer:
1 pakovanje
Instrukcije
U jednu od kuhinjskih posuda staviti 200 ml soka i 1 vanilin šećer.
U sok dodati oguljene kruške i kuhati ih dok ne omekšaju, pazeći pri tom da se ne raspadnu.
U skuhane kruške dodati i sok od narandže, zadržati još nekoliko minuta na vatri, pa izvaditi i ohladiti kruške.
Istopiti čokoladu za kuhanje sa 1 kašikom margarina, preliti kruške i servirati ih kao desert.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.