Kuhani odrezak u umaku od vina

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Kuhani odrezak u umaku od vina

Sastojci

Maslo:
2 kašike
Gljive:
100 grama
Crveni luk:
2 kašike
Brašno:
2 kašičice
Bijeli luk:
1 češanj
Sol:
1/4 kašičice
Umak od paradajza:
2 kašike
Crveno vino:
1/2 šolje
Voda:
1/4 šolje
Goveđi odrezak:
1 komad

Instrukcije

  1. U tavi rastopite maslo na srednjoj temperaturi.

  2. Dodajte crveni luk, gljive i bijeli luk. Pecite dok luk ne omekša a zatim skinite s toplote.

  3. Umiješajte brašno, sol, biber, umak od paradajza, vino i vodu.

  4. Vratite na toplotu i uz konstantno miješanje dovedite smjesu do ključanja.

  5. Smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte još 20 minuta.

  6. U međuvremenu kuhajte odrezak u loncu posoljene kipuće vode do željene mekoće.

  7. Prelijte odrezak umakom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.