Kuhano pile u pretis loncu s povrćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Kuhano pile u pretis loncu s povrćem

Sastojci

Pile:
1 komad
Mrkve:
3 komada
Crveni luk:
2 glavice
Celer:
2 komada
Sol:
2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Pileća supa:
1/2 šolje
Bosiljak:
1 kašičica

Instrukcije

  1. U pretis lonac stavite pola nasjeckane mrkve, luka i celera.

  2. Stavite pile pa začinite sa soli i biberom.

  3. Dodajte supu i preostalo povrće. Pospite bosiljkom i poklopite.

  4. Kuhajte 1 sat na visokoj temperaturi. Prilikom kuhanja dodajte 1 šolju vode po potrebi.

  5. Izvadite pile i povrće iz lonca.

  6. Poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.