Kukuruzne palačinke sa mrkvom i tikvicama
Sastojci
Instrukcije
Umutite mlijeko, jaja i maslac zajedno u većoj posudi.
Stavite brašno u jednu zdjelu, pa metalnom kašikom dodajte mješavinu mlijeka i jaja.
Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
Iscijedite suvišnu tekućinu iz tikvica, pa ih zajedno sa mrkvom, kukuruzom, peršunom i 80 gr parmezana pomiješajte sa smjesom od brašna i mlijeka.
Dodajte sol i biber.
U tavu premazanu uljem ulijte oko 60 ml pripremljene smjese i pecite dok ne dobijete ujednačenu, zlatnu boju s obje strane.
Na isti način napravite palačinke i od preostale smjese, oko 12 komada.
Poslužite palačinke uz paradajz posut parmezanom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.