Lagana salata od mahuna i krompira

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Lagana salata od mahuna i krompira

Sastojci

Crveni krompir:
680 grama
Mahuna:
340 grama
Crveni luk:
1 glavica
Bosiljak:
1 šolja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Maslinovo ulje:
1 šolja
Senf:
2 kašike
Sok od limuna:
2 kašike
Bijeli luk:
1 češanj
Worcestershire umak:
1 prstohvat

Instrukcije

  1. Stavite krompire u lonac i prelijte sa oko 2,5 cm vode, zatim pustite da proključa. Kuhajte dok krompiri ne omekšaju, otprilike 15 minuta, dodajte mahune da se pare nakon prvih 10 minuta. Ocijedite i pustite da se malo ohladi.

  2. Narežite krompire na četvrtine i prebacite u zdjelu. Dodajte mahune, sitno sjeckani crveni luk, sitno sjeckan bosiljak, so i biber, promiješajte da se sjedini. Stavite sa strane.

  3. Umutite zajedno maslinovo ulje, ocat, senf, limunov sok, sjeckani bijeli luk i Worcestershire umak u zdjeli dok se dobro ne sjedini. Prelijte preko salate i promiješajte da se sve obloži. Začinite sa solju i biberom po želji.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.