Lagana salata od mahuna i krompira
Sastojci
Instrukcije
Stavite krompire u lonac i prelijte sa oko 2,5 cm vode, zatim pustite da proključa. Kuhajte dok krompiri ne omekšaju, otprilike 15 minuta, dodajte mahune da se pare nakon prvih 10 minuta. Ocijedite i pustite da se malo ohladi.
Narežite krompire na četvrtine i prebacite u zdjelu. Dodajte mahune, sitno sjeckani crveni luk, sitno sjeckan bosiljak, so i biber, promiješajte da se sjedini. Stavite sa strane.
Umutite zajedno maslinovo ulje, ocat, senf, limunov sok, sjeckani bijeli luk i Worcestershire umak u zdjeli dok se dobro ne sjedini. Prelijte preko salate i promiješajte da se sve obloži. Začinite sa solju i biberom po želji.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.