Lagana supa na bazi bilja i jogurta
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno sjeckani crveni luk, izgnječen bijeli luk i sitno sjeckan celer, pa kuhajte uz često miješanje 4-5 minuta ili dok luk ne omekša.
Umiješajte sitno sjeckan mladi luk, sitno sjeckan korijander, sitno sjeckan peršun, bijeli grah, povrtni temeljac i vodu. Pustite da uvrije, zatim smanjite vatru na nisku. Krčkajte 4-5 minuta, ili dok povrće ne omekša.
Maknite s vatre i upotrijebite štapni mikser da sve izblendate u glatku smjesu. Dodajte jogurt i limunov sok, pa dobro promiješajte.
Podijelite supu u 4 zdjelice i poslužite ukrašeno preostalim mladim lukom i mljevenim crnim biberom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.