Lagana supa od piletine i riže
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu za supu na srednje jakoj vatri. Dodajte isjeckanog bijelog luka, oguljenog i sitno narezanog đumbira i tanko narezanog crvenog luka. Dinstajte 3-5 minuta.
Dodajte pileća prsa. Posolite ih sa 1 kašičicom soli i dodajte kurkumu. Kuhajte, ne miješajući, nekoliko minuta. (Ako se dno previše smeđi, dodajte 2 šolje vode u tavu kako biste stvorili parnu kupku.) Okrenite piletinu i ponavljajte dok ne bude skroz skuhana. Izvadite piletinu i stavite na stranu.
Dodajte špinat i 1 kašičicu soli u tavu. Dinstajte 2-3 minute dok ne uvene. Izvadite špinat i stavite na stranu.
Dodajte rižu u tavu. Dinstajte 1-2 minute kako bi upila sve dobre arome iz tave. Dodajte 6 šolja pilećeg temeljca i pustite da provri.
Dok se riža kuha, izgnječite piletinu.
Kada je riža mekana, vratite piletinu i špinat u lonac. Začinite sokom od limete, sojinim sosom/ribljim sosom i svježim biljem. Po potrebi dodajte još povrtnog temeljca.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.