Lagane Švedske ćufte

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Lagane Švedske ćufte

Sastojci

Maslinovo ulje:
1 žlica
Crveni luk:
1 glavica
Mljevena junetina:
500 grama
Mljevena govedina:
500 grama
Prezla:
2 šoljice
Jaja:
1 komad
Mlijeko:
1 žlica
Bijeli luk u prahu:
1 zlicica
Sol:
1 zlicica
Mljeveni biber:
1 zlicica
Worcestershire umak:
4 prstohvata
Goveđa osnova:
4 šoljice
Soja umak:
1 žlica
Ruzmarina:
1 žlica
Kukuruzni škrob:
1 šoljica
Grčki jogurt:
1 šoljica
Peršun:
2 žlice

Instrukcije

  1. Zagrijte rernu na 175°C.

  2. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dinstajte luk u vrućem ulju dok ne postane proziran, 5 do 7 minuta. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.

  3. U zdjeli pomiješajte mljevenu junetinu, mljevenu govedinu, krušne mrvice, luk, jaje, mlijeko, bijeli luk u prahu, sol, biber i 2 prstohvata Worcestershire umaka. Oblikujte smjesu u okruglice promjera 2,5 cm. Stavite ih na pleh za pečenje.

  4. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni dok okruglice ne budu više ružičaste u sredini, otprilike 20 minuta.

  5. U velikoj tavi ulijte 4 šalice goveđeg temeljca, sojin umak, sjeckani ružmarin i preostali Worcestershire umak. Pustite da uvrije.

  6. U čaši pomiješajte preostali goveđi temeljac s kukuruznim škrobom. Uliti smjesu u umak i miješati dok se ne zgusne. Dodajte mesne okruglice u umak i umiješajte grčki jogurt. Poslužite posuto sjeckanim peršunom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.