Lagane Švedske ćufte
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte rernu na 175°C.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dinstajte luk u vrućem ulju dok ne postane proziran, 5 do 7 minuta. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
U zdjeli pomiješajte mljevenu junetinu, mljevenu govedinu, krušne mrvice, luk, jaje, mlijeko, bijeli luk u prahu, sol, biber i 2 prstohvata Worcestershire umaka. Oblikujte smjesu u okruglice promjera 2,5 cm. Stavite ih na pleh za pečenje.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni dok okruglice ne budu više ružičaste u sredini, otprilike 20 minuta.
U velikoj tavi ulijte 4 šalice goveđeg temeljca, sojin umak, sjeckani ružmarin i preostali Worcestershire umak. Pustite da uvrije.
U čaši pomiješajte preostali goveđi temeljac s kukuruznim škrobom. Uliti smjesu u umak i miješati dok se ne zgusne. Dodajte mesne okruglice u umak i umiješajte grčki jogurt. Poslužite posuto sjeckanim peršunom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.