Lagani Francuski omlet

Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 5 minuta
Lagani Francuski omlet

Sastojci

Jaja:
3 komada
Sol:
Po želji
Puter:
1 kašika
Mladi luk:
Po želji

Instrukcije

  1. Umutite jaja sa soli dok se bjelanjci i žumanjci potpuno ne sjedine, bez vidljivih mrlja bjelanjka.

  2. Na srednje niskoj temperaturi, otopite puter u tavi, zatim ulijte jaja.

  3. Koristeći lopaticu, neprestano stružite dno tave dok je protresate u krug kako biste osigurali da se jaja polako peku, formirajući samo male grudvice, otprilike to radite 1-2 minute.

  4. Prevrnite na tanjir, zatim pospite sa mladim lukom.

  5. Poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.