Lagani Japanski omlet

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Lagani Japanski omlet

Sastojci

Pileći temeljac:
2 kašičice
Sol:
2 kašičice
Soja sos:
2 kašičice
Šećer:
1 kašika
Voda:
60 mililitara
Jaja:
2 komada
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. U maloj zdjelici pomiješajte pileći temeljac, so, soja sos, šećer i vodu. Miješajte dok se sve ne rastopi.

  2. U drugoj zdjeli umutite jaja i dodajte smjesu začina. Dobro promiješajte da se sjedini.

  3. Zagrijte tavu na srednje visokoj temperaturi. Premažite tankim slojem ulja.

  4. Ulijte trećinu smjese jaja u tavi i brzo razmažite da prekrije cijelu tavu. Kada se jaje pola stegne, nježno zarolajte omlet.

  5. S rolnom jajeta još uvijek u tavi, ulijte još trećinu smjese jaja. Podignite zarolani omlet i pustite da se smjesa slijeva ispod njega. Kada se jaje pola stegne, zarolajte omlet prema sebi. Ponovite s preostalom smjesom jaja.

  6. Narežite na zalogaje i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.