Lagani Japanski omlet
Sastojci
Instrukcije
U maloj zdjelici pomiješajte pileći temeljac, so, soja sos, šećer i vodu. Miješajte dok se sve ne rastopi.
U drugoj zdjeli umutite jaja i dodajte smjesu začina. Dobro promiješajte da se sjedini.
Zagrijte tavu na srednje visokoj temperaturi. Premažite tankim slojem ulja.
Ulijte trećinu smjese jaja u tavi i brzo razmažite da prekrije cijelu tavu. Kada se jaje pola stegne, nježno zarolajte omlet.
S rolnom jajeta još uvijek u tavi, ulijte još trećinu smjese jaja. Podignite zarolani omlet i pustite da se smjesa slijeva ispod njega. Kada se jaje pola stegne, zarolajte omlet prema sebi. Ponovite s preostalom smjesom jaja.
Narežite na zalogaje i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.