Lagani keksići sa cheddar sirom
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte rernu na 190°C. Obložite pleh silikonskom podlogom za najbolje rezultate i postavite rešetku u gornju trećinu rerne.
Pomiješajte suhe sastojke viljuškom. Umjesite 2 kašike maslaca u smjesu koristeći viljuške, dok maslac ne postane zgusnut.
Dodajte jogurt, cheddar sir, pola bijelog luka i pomiješajte viljuškom. Zatim rukama mijesite tijesto najmanje 20 puta dok se ne sjedini i postane ljepljivo i glatko.Oblikujte ga u ravan krug i narežite na 8 jednaki dijelova. Svaki oblikujte u lopticu i stavite na pripremljeni pleh, lagano ih spljoštite.
Poprskajte keksiće sa uljem i pecite ih u rerne oko 20 do 24 minute ili dok ne postanu zlatno smeđi, nije potrebno ih okretati. Kad su gotovi, ostavite ih da ohlade 10 minuta.
U međuvremenu, otopite preostali maslac u maloj tavi, dodajte preostali bijeli luk i kratko prodinstajte na laganoj vatri oko 1 minut dok ne zamiriše. Kada su keksići spremni, premažite ih otopljenim maslacem s bijelim lukom i pospite peršunom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.