Lagani kolač s jabukama
Sastojci
Instrukcije
Jabuke oguliti i izrezati na tanje šnite.
Pomiješati 50 gr šećera i cimet.
U posudu za pečenje premazanu uljem staviti red jabuka, pa posuti sa pola mješavine šećera i cimeta.
Dodati preostale jabuke i posuti ostatkom mješavine.
Mikserom umutiti margarin sa 100 gr šećera.
Dodati jaja i vanilla ekstrakt, pa sve izmiksati.
Umiješati 200 gr brašna i prašak za pecivo u ovu smjesu, a zatim kašikom premazati kolač.
Peći 30 minuta na temperaturi od 170 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.