Lagani kolač s jabukama

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Lagani kolač s jabukama

Sastojci

Jabuke:
4 komada
Cimet:
1/2 kašičice
Šećer:
150 grama
Margarin:
2 kašike
Jaja:
1 komad
Ekstarkt vanilije:
1/4 kašičice
Brašno:
250 grama
Prašak za pecivo:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Jabuke oguliti i izrezati na tanje šnite.

  2. Pomiješati 50 gr šećera i cimet.

  3. U posudu za pečenje premazanu uljem staviti red jabuka, pa posuti sa pola mješavine šećera i cimeta.

  4. Dodati preostale jabuke i posuti ostatkom mješavine.

  5. Mikserom umutiti margarin sa 100 gr šećera.

  6. Dodati jaja i vanilla ekstrakt, pa sve izmiksati.

  7. Umiješati 200 gr brašna i prašak za pecivo u ovu smjesu, a zatim kašikom premazati kolač.

  8. Peći 30 minuta na temperaturi od 170 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.