Lagani pileći fileti na roštilju sa jabukovim ocatom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Lagani pileći fileti na roštilju sa jabukovim ocatom

Sastojci

Jabučni ocat:
1 šolja
Mljeveni chilli:
3 kašike
Bijeli luk:
3 češnja
Limeta:
1 komad
Limun:
1 komad
Smeđi šećer:
1 šoljica
Sol:
2 kašičice
Biber:
Po želji
Maslinovo ulje:
6 kašika
Pileće filete:
6 komada
Povrće:
Po želji

Instrukcije

  1. U velikoj staklenoj posudi, pomiješajte jabučni ocat, senf, sitno sjeckani bijeli luk, sok od limete, sok od limuna, smeđi šećer, so i biber. Umutite maslinovo ulje dok se sve dobro ne sjedini. Stavite pileće filete u smjesu. Pokrijte posudu i marinirajte 8 sati ili preko noći.

  2. Zagrijte vanjski roštilj na jaku temperaturu.

  3. Lagano nauljite rešetku roštilja. Stavite pileće filete na pripremljeni roštilj i pecite 6 do 8 minuta sa svake strane, dok sokovi ne budu bistri. Bacite marinadu. Služite povrće kao prilog.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.