Lagani pileći fileti na roštilju sa jabukovim ocatom
Sastojci
Instrukcije
U velikoj staklenoj posudi, pomiješajte jabučni ocat, senf, sitno sjeckani bijeli luk, sok od limete, sok od limuna, smeđi šećer, so i biber. Umutite maslinovo ulje dok se sve dobro ne sjedini. Stavite pileće filete u smjesu. Pokrijte posudu i marinirajte 8 sati ili preko noći.
Zagrijte vanjski roštilj na jaku temperaturu.
Lagano nauljite rešetku roštilja. Stavite pileće filete na pripremljeni roštilj i pecite 6 do 8 minuta sa svake strane, dok sokovi ne budu bistri. Bacite marinadu. Služite povrće kao prilog.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.