Lazanje od artičoke i špinata
Sastojci
Instrukcije
U slanoj vodi skuhajte lazanja listove.
U tavi propržite crveni i bijeli luk, pa dodajte temeljac i ruzmarin.
Kada smjesa proključa stavite artičoke i špinat.
Poklopite posudu, smanjite temperaturu i ostavite da krčka 5 minuta, pa dodajte pasta sos.
¼ ove mješavine stavite na dno posude dimenzija 23x33 cm koju ste prethodno premazali uljem.
Na tu smjesu stavite 3 lazanja lista, pospite jednim dijelom naribane mozzarele i ponovite sa još dva sloja lazanja listova, stavljajući na površinu smjesu od artičoke, mozzarelu i izmrvljeni feta sir.
Poklopljeno pecite 40 minuta na 175 °C, zatim skinite poklopac i pecite još 15 minuta.
Ostavite 10 minuta da odstoji prije posluživanja.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.