Lazanje od kukuruza i tunjevine
Sastojci
Instrukcije
Na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni luk, zatim dodati bijeli luk i peršun.
Umiješati tunjevinu i kukuruz, dodati začine i dinstati 10-ak minuta.
U šerpi istopiti maslac, dodati tri kašike brašna i 600 ml mlijeka.
Miješati na umjerenoj temperaturi dok se smjesa ne zgusne.
U vatrostalnu posudu redati lazanja listove, bešamel sos, smjesu od kukuruza i tunjevine, naribani sir, pa ponovo lazanja listove.
Isti postupak ponoviti još jednom.
Posljednji sloj lazanja listova preliti bešamel sosom, staviti veću količinu naribanog sira i peći lazanje 45 minuta na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.