Lazanje od piletine i tri vrste sira
Sastojci
Instrukcije
U veću posudu staviti vodu i malo soli, pa kada voda proključa dodati lazanja listove i kuhati ih 8-10 minuta.
Kada se skuhaju, listove procijediti i isprati hladnom vodom.
U posebnoj posudi, na istopljenom maslacu propržiti crveni i bijeli luk.
Dodati brašno i sol, pa kuhati nekoliko minuta uz neprestano miješanje.
Umiješati pileću supu i mlijeko, kuhati 1 minut uz miješanje, pa dodati 225 gr mozzarella sira i 30 gr parmezana.
Smjesu začiniti bosiljkom, origanom i biberom, pa skinuti s vatre.
1/3 pripremljenog sosa staviti na dno posude za pečenje, zatim poredati 1/3 lazanja listova, preko njih staviti ricotta sir, pa piletinu.
Preko piletine poredati još 1/3 lazanja listova, 1/3 sosa, zatim špinat, 50 gr parmezana i preostalu mozzarellu.
Poredati preostale lazanja listove preko sira, premazati ih ostatkom sosa, posuti peršunom i parmezanom.
Pripremljene lazanje peći 35 do 40 minuta na 175 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.