Lazanje od piletine i tri vrste sira

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 40 minuta
Lazanje od piletine i tri vrste sira

Sastojci

Lasagne:
9 listova
Maslac:
120 grama
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Brašno:
60 grama
Sol:
1 kašičica
Pileća supa:
480 mililitara
Mlijeko:
360 mililitara
Mozzarela:
450 grama
Parmezan:
100 grama
Bosiljak:
1 kašičica
Origano:
1 kašičica
Biber:
1 kašičica
Ricotta sir:
500 grama
Kuhana pileća prsa:
280 grama
Špinat:
570 grama
Peršun:
1 kašika

Instrukcije

  1. U veću posudu staviti vodu i malo soli, pa kada voda proključa dodati lazanja listove i kuhati ih 8-10 minuta.

  2. Kada se skuhaju, listove procijediti i isprati hladnom vodom.

  3. U posebnoj posudi, na istopljenom maslacu propržiti crveni i bijeli luk.

  4. Dodati brašno i sol, pa kuhati nekoliko minuta uz neprestano miješanje.

  5. Umiješati pileću supu i mlijeko, kuhati 1 minut uz miješanje, pa dodati 225 gr mozzarella sira i 30 gr parmezana.

  6. Smjesu začiniti bosiljkom, origanom i biberom, pa skinuti s vatre.

  7. 1/3 pripremljenog sosa staviti na dno posude za pečenje, zatim poredati 1/3 lazanja listova, preko njih staviti ricotta sir, pa piletinu.

  8. Preko piletine poredati još 1/3 lazanja listova, 1/3 sosa, zatim špinat, 50 gr parmezana i preostalu mozzarellu.

  9. Poredati preostale lazanja listove preko sira, premazati ih ostatkom sosa, posuti peršunom i parmezanom.

  10. Pripremljene lazanje peći 35 do 40 minuta na 175 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.