Lazanje od piletine i špinata
Sastojci
Instrukcije
Pomiješajte parmezan i cheddar sir.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi, pa dodajte isjeckani luk.
Pržite 3-4 minute na umjerenoj temperaturi dok ne omekša.
Dodajte piletinu, pa pržite 6-8 minuta uz povremeno miješanje drvenom kašikom, dok ne porumeni.
Dodajte izrezani špinat, zgnječeni paradajz, paradajz sos i origano.
Kuhajte 5 minuta, pa skinite s vatre.
U posudu za pečenje dimenzija 14x18 cm, premazanu uljem, stavite 1/3 smjese sa piletinom, pospite ¼ mješavine od sira, a zatim poredajte i lazanja listove.
Ponavljajte postupak do isteka zaliha, stavljajući sir na površinu.
Pecite lazanje u rerni na 160 °C 30 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.