Lazanje od povrća
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Crveni luk:
1 glavica
Gljive:
200 grama
Peršun:
1/4 šolje
Origano:
2 kašičice
Sol:
1/4 kašičice
Špinat:
250 grama
Brokule:
250 grama
Konzervisana krem supa od gljiva:
1 pakovanje
Ricotta sir:
450 grama
Jaja:
2 komada
Lasagne:
450 listova
Mozzarela:
100 grama
Pileća krem supa:
1 pakovanje
Mlijeko:
1 šolja
Maslinovo ulje:
Po želji
Instrukcije
Luk propržiti na maslinovom ulju, zatim umiješati začine, špinat i brokulu i dinstati nekoliko minuta.
Dodati ricotta sir, supu od gljiva i umućena jaja, pa skinuti s vatre.
U uljem premazanu posudu za pečenje naizmjenično redati sloj lazanja-tijesta , 1/2 smjese s brokulama i 1/2 mozzarella sira.
Na kraju smjesu preliti pilećom supom, mlijekom, pa posuti paremzanom.
Poklopiti i peći 40 minuta na temperaturi od 170 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.