Lazanje od špinata i gljiva

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 30 minuta
Lazanje od špinata i gljiva

Sastojci

Lasagne:
20 listova
Maslinovo ulje:
2 kašike
Gljive:
80 grama
Crveni luk:
2 glavice
Bijeli luk:
1 kašičica
Špinat:
60 grama
Ricotta sir:
740 grama
Romano sir:
80 grama
Mozzarela:
340 grama
Paradajz sos:
700 mililitara
Parmezan:
80 grama
Sol:
1 kašičica
Origano:
1 kašičica
Bosiljak:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. U slanoj, proključaloj vodi skuhati lazanja listove, pa ih ocijediti.

  2. U šerpi, na zagrijanom maslinovom ulju propržiti luk i gljive, ocijediti i ostaviti da se ohladi smjesa.

  3. Špinat kuhati 5 minuta, procijediti i isjeckati.

  4. U posebnoj posudi pomiješati ricotta sir, romano sir, špinat, sol, origano, bosiljak i jaje.

  5. Dodati i ohlađenu smjesu od gljiva i luka, pa sve umutiti mikserom.

  6. Staviti jedan red lazanja listova u posudu za pečenje, zatim premazati 1/3 pripremljenog fila od gljiva i špinata, posuti 100 gr mozzarella sira, 30 gr parmezana i 200 ml paradajz sosa.

  7. Postupak ponoviti do isteka materijala.

  8. Posudu za pečenje prekriti aluminijskom folijom i peći lazanje 60 minuta na 175 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.