Lazanje od špinata i gljiva
Sastojci
Instrukcije
U slanoj, proključaloj vodi skuhati lazanja listove, pa ih ocijediti.
U šerpi, na zagrijanom maslinovom ulju propržiti luk i gljive, ocijediti i ostaviti da se ohladi smjesa.
Špinat kuhati 5 minuta, procijediti i isjeckati.
U posebnoj posudi pomiješati ricotta sir, romano sir, špinat, sol, origano, bosiljak i jaje.
Dodati i ohlađenu smjesu od gljiva i luka, pa sve umutiti mikserom.
Staviti jedan red lazanja listova u posudu za pečenje, zatim premazati 1/3 pripremljenog fila od gljiva i špinata, posuti 100 gr mozzarella sira, 30 gr parmezana i 200 ml paradajz sosa.
Postupak ponoviti do isteka materijala.
Posudu za pečenje prekriti aluminijskom folijom i peći lazanje 60 minuta na 175 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.