Lazanje od špinata i suhog mesa
Sastojci
Instrukcije
U jednoj posudi pomiješajte isjeckani špinat, ricottu, bijeli luk, 1 kašikicu soli i malo bibera.
U posebnoj posudi pomiješajte paradajz sos i sitno isjeckano suho meso.
Na dno kvadratne vatrostalne posude (20 cm) premažite paradajz sos, pa poredajte 2 lazanja lista, 1/3 pripremljenog fila od špinata i 1/3 od preostalog paradajz sosa.
Ovaj postupak ponovite još dva puta.
Na površinu pospite ribanu mozzarellu.
Pecite 40 minuta na 200 °C, pa jelo poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.