Lazanje od špinata i suhog mesa

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Lazanje od špinata i suhog mesa

Sastojci

Špinat:
300 grama
Ricotta sir:
300 grama
Bijeli luk:
1 češanj
Paradajz sos:
600 mililitara
Suho meso:
130 grama
Lasagne:
6 listova
Mozzarela:
150 grama

Instrukcije

  1. U jednoj posudi pomiješajte isjeckani špinat, ricottu, bijeli luk, 1 kašikicu soli i malo bibera.

  2. U posebnoj posudi pomiješajte paradajz sos i sitno isjeckano suho meso.

  3. Na dno kvadratne vatrostalne posude (20 cm) premažite paradajz sos, pa poredajte 2 lazanja lista, 1/3 pripremljenog fila od špinata i 1/3 od preostalog paradajz sosa.

  4. Ovaj postupak ponovite još dva puta.

  5. Na površinu pospite ribanu mozzarellu.

  6. Pecite 40 minuta na 200 °C, pa jelo poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.