Lazanje od tikvica
Sastojci
Instrukcije
U tavi, na zagrijanom ulju propržite sitno isjeckan crveni luk, a zatim dodajte mljeveno meso.
Pržite dok ne dobije smeđkastu boju, pa iscijedite meso.
Dodajte paradajz sos i začine, pa ostavite da krčka nekoliko minuta na umjerenoj temperaturi.
U međuvremenu uzdužno izrežite tikvice na kriške, a kremasti sir umutite sa jajetom.
Poredajte pola pripremljenih tikvica na dno posude za pečenje premazane uljem.
Pospite ih 1.5 kašikom brašna, premažite smjesom od sira i jaja, a zatim dodajte pola smjese od mesa.
Poredajte ostatak tikvica, pospite ih preostalim brašnom, naribanim sirom trapistom i preostalom smjesom od mesa.
Poželji možete dodati još sira na površini.
Lazanje pecite 40 minuta na 200 °C, pa ih poslužite tople.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.