Lazanje od tikvica i kobasica
Sastojci
Instrukcije
U većoj tavi zagrijte ulje, pa stavite isjeckane kobasice i tikvice.
Pržite na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje dok kobasice ne dobiju smeđkastu boju, a tikvice ne omekšaju, oko 15 minuta.
Iscijedite suvišnu masnoću iz tave, pa smjesu ostavite na stranu.
U posebnoj posudi pomiješajte bjelanjak, mozzarellu, ricotta sir i 75 gr parmezana.
U vatrostalnu posudu dimenzija 22x33 cm stavite oko 75 ml paradajz sosa.
Na dno poredajte jedan sloj lazanja listova, a preko njih pola mješavine kobasica i tikvica.
Na ovaj fil ujednačeno rasporedite pola mješavine od sira, a zatim i 250 ml sosa za špagete.
Ponovite postupak do isteka materijala.
Na površinu pospite 75 gr ribanog parmezana, pa lazanje pecite u rerni na 175 °C oko 45 minuta.
Izrežite na kocke i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.