Lazanje od tri vrste sira

Sastojci
Instrukcije
Najprije napravite sos od paradajza i patlidžana.
Zagrijte u tavi jednu kašiku ulja i kuhajte patlidžan u tri serije, dodajući po jednu kašiku ulja za svaku seriju.
Kuhajte dok blago ne omekša i dobije zlatnu boju.
Stavite preostalo ulje u šerpu i kuhajte crveni luk dok ne omekša.
Umiješajte bijeli luk i kuhajte 1 minutu ili više, pa pomiješajte patlidžan sa paradajzom, paradajz sosom, šećerom i čilijem.
Ostavite da proključa, smanite temperaturu i ostavite da krčka 10-ak minuta.
Skinite s šporeta, pa umiješajte soja sos, bosiljak i začine.
Pomiješajte sve sastojke za ricotta fil, zaačinite i ostavite na stranu.
Za sos od sira pomiješajte sve predviđene sastojke i kuhajte na umjerenoj temperaturi, miješajući sve vrijeme dok se ne zgusne i sir istopi.
Stavite jednu kašiku smjese od patlidžana na dno posude za pečenje.
Prekrijte jednim slojem lazanja listova, pa nanesite ricotta fil.
Dodajte drugi sloj lazanja listova, pa patlidan sos.
Ponovo poredajte jedan sloj lazanja listova, pa nanesite sos od sira.
Pecite u rerni na 180°C oko 1 h.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.