Livača
Sastojci
Instrukcije
Umutiti tjesto od jaja, 1.5 šolje mlijeka, ulje , sol, te dodati malo svježeg sira.
Kako ko voli krompir može izrezati na kockice ili izrendat, pa dodati u prethodne sastojke.
Na kraju dodati 2 šolje brašna, te smjesa treba biti malo gusca od smjese za palacinke.
Tepsiju podmazati uljem.
Smjesu istresti u tepsiju i malo protrest da bude ravnomijerno.
Peći na 200 °C oko 40-45 minuta.
Dok se livača peće napraviti prilog od mladog sira, pavlake, 1 česanj bijelog luka, malo ulja i bibera.
Prilog prije posluzivanja staviti par minuta u frižider.
5-10 min nego sto je livača pečena u šerpicu staviti pola šolje vode, malo soli i ulja.
Pustim da se zagrijava dok voda ne prokuha u tome je i livača pečena te je poljevamo i vraćamo je nazad još par minuta u isključenu rernu.
Režemo je na kockice i polužujemo sa prilogom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.