Londonski pečeni odrezak
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Goveđi odrezak:
450 grama
Maslo:
1 kašika
Crveni luk:
2 glavice
Sol:
1/4 kašičice
Biljno ulje:
4 kašičice
Sok od limuna:
1 kašičica
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja
Luk:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte maslo u tavi na srednjoj temperaturi.
Dodajte luk i 1/4 kašičice soli. Kuhajte dok ne dobijete svijetlo smeđu boju.
Dodajte biljno ulje, sok od limuna, biber i sol.
Premažite odrezak s pola te smjese.
Stavite odrezak u posudu za pečenje i pecite 5 minuta ili dok ne dobije smeđu boju.
Okrenite, premažite s ostatkom smjese i pecite još 5 minuta ili po želji.
Izvadite iz pećnice i poslužite uz luk.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.