Losos u marinadi od narandže
Sastojci
Instrukcije
Pomiješajte narandžin sok, majčinu dušicu i sol.
Potopite losos u ovu marinadu.
Prekrijte plastičnom folijom i ostavite u frižider 30 minuta.
Da biste napravili namaz pomiješajte maslac, sol, koru narandže, majčinu dušicu, ruzmarin, peršun i sok od narandže u jednu posudu.
Dobro izmiješajte kako biste dobili razmazivu smjesu.
Poklopite i ostavite u frižider.
Losos izvadite iz marinade i posušite papirnim ubrusom.
Poredajte filete na pleh za pečenje, na način da je dio s kožicom položeno na dno posude za pečenje.
Pospite maslinovim uljem.
Pecite 5 minuta, pa stavite na tanjir za posluživanje.
Na file stavite po jednu kašikicu pripremljenog namaza i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.