Losos-pljeskavice s krompirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Losos-pljeskavice s krompirom

Sastojci

Krompir:
1 komad
Maslinovo ulje:
4 kašičice
Fileti lososa:
2 komada
Đumbir:
1 komad
Kora limete:
1 komad
Mladi luk:
1 glavica
Majoneza:
2 kašike

Instrukcije

  1. Krompir, kojeg ste prethodno začinili i posuli jednom kašikom ulja, stavite u posudu za pečenje i pecite u rerni 20-25 minuta na 200 °C.

  2. Izmrvite losos i pomiješajte sa đumbirom, korom limete i začinima.

  3. U tavi, na zagrijanom ulju propržite luk, pa ga pomiješajte s lososom i oblikujte 4 pljeskavice.

  4. Oblikovane pljeskavice pecite u tavi na zagrijanom ulju (3-4 minute svaku stranu) dok ne dobiju zlatnu boju.

  5. Poklopite i ostavite nekoliko minuta.

  6. Poslužite pljeskavice sa pripremljenim krompirom i majonezom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.