Losos-pljeskavice s krompirom
Sastojci
Instrukcije
Krompir, kojeg ste prethodno začinili i posuli jednom kašikom ulja, stavite u posudu za pečenje i pecite u rerni 20-25 minuta na 200 °C.
Izmrvite losos i pomiješajte sa đumbirom, korom limete i začinima.
U tavi, na zagrijanom ulju propržite luk, pa ga pomiješajte s lososom i oblikujte 4 pljeskavice.
Oblikovane pljeskavice pecite u tavi na zagrijanom ulju (3-4 minute svaku stranu) dok ne dobiju zlatnu boju.
Poklopite i ostavite nekoliko minuta.
Poslužite pljeskavice sa pripremljenim krompirom i majonezom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.