Losos sa preljevom od javorovog sirupa
Sastojci
Instrukcije
Pripremite sve sastojke.
U maloj zdjeli promiješajte javorov sirup, sojin umak, bijeli luk sitno sjeckan, sol i biber.
Izrežite losos na 4 jednaka fileta, stavite ih u plitku staklenu posudu za pečenje i premažite smjesom od javorovog sirupa. Pokrijte posudu i ostavite losos da se marinira u hladnjaku 30 minuta, okrećući ga jednom na pola vremena.
Zagrijte rernu na 200°C.
Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrijanu rernu i pecite losos otprilike 20 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.