Losos sa preljevom od javorovog sirupa

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Losos sa preljevom od javorovog sirupa

Sastojci

Javorov sirup:
1 šolja
Soja umak:
2 kašike
Bijeli luk:
1 češanj
Sol:
2 kašičice
Mljeveni biber:
2 kašičice
Losos:
450 grama

Instrukcije

  1. Pripremite sve sastojke.

  2. U maloj zdjeli promiješajte javorov sirup, sojin umak, bijeli luk sitno sjeckan, sol i biber.

  3. Izrežite losos na 4 jednaka fileta, stavite ih u plitku staklenu posudu za pečenje i premažite smjesom od javorovog sirupa. Pokrijte posudu i ostavite losos da se marinira u hladnjaku 30 minuta, okrećući ga jednom na pola vremena.

  4. Zagrijte rernu na 200°C.

  5. Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrijanu rernu i pecite losos otprilike 20 minuta.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.