Losos u umaku od peršuna i bosiljka
Sastojci
Instrukcije
Losos izrezati na šest jednakih dijelova, oprati i posušiti kuhinjskim papirnim ubrusom.
Maslac istopiti u većoj tavi, dodati losos i peći po 3-4 minute s obje strane.
Nakon što se zapeče s obje strane, izvaditi losos, pa u tavu dodati crveni i bijeli luk.
Luk pržiti 4-5 minuta uz neprestano miješanje, pa dodati bosiljak, peršun, vodu, pavlaku, limunov sok, biber i sol.
Smjesu kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje, pa kada se smanji za pola, skinuti s vatre.
Ukoliko je potrebno, dodati još malo soli i bibera, staviti losos u umak, kuhati još 1-2 minute, pa poslužiti jelo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.