Mađarski gulaš
Služi: 1 osobuKuhanje: 90 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Odrezak:
1 kilogram
Crveni luk:
2 glavice
Bijeli luk:
1 češanj
Brašno:
2 kašike
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice
Paprika:
3/2 kasicica
Majčina dušica:
1/4 kašičice
Paradajz u sosu:
350 mililitara
Kisela pavlaka:
250 mililitara
Instrukcije
U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti crveni i bijeli luk, pa dodati isjeckani odrezak.
Umiješati i brašno, pa dodati sol, biber, majčinu dušicu, papriku i paradajz u sosu.
Sve sastojke kašikom izmiješati, poklopiti šerpu i kuhati 1-2 h na nižoj temperaturi.
30 minuta prije posluživanja gulaša umiješati i kiselo vrhnje.
Mađarski gulaš najbolje je poslužiti uz skuhanu tjesteninu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.