Mafini od graška
Sastojci
Instrukcije
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka i bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg.
Žumanjke posebno umutiti.
Mikserom pjenasto umutiti puter, bez dodavanja ikakvih sastojaka.
U posebnoj posudi izmiješati brašno i prašak za pecivo.
U većoj zdjeli sjediniti umućeni puter, grašak, sitno isjeckani kačkavalj, isjeckanu šunku, senf, sol, biber, umućene žumanjke i snijeg od bjelanjaka.
Smjesu miješati kašikom dok se ne izjednači, pa napuniti kalupe za mafine.
Peći 20 minuta na 200 °C, izvaditi ih iz kalupa i servirati.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.