Mafini od nara i narandže
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte rernu na 175°C. Namastite kalupe za mafine.
U maloj zdjeli, natopite zob u sok od narandže i proključalu vodu i da ostane tako nekih 15 minuta.
U velikoj zdjeli, umutite zajedno puter, vanilu i šećere. Dodajte jaja i smjesu od zobi.
U posebnoj zdjeli, pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i mljevenog muškatni oraščić. Dodajte u smjesu sa jajima. Umiješajte sjemenke nara i koru od narandže. Kašikom rasporedite smjesu u pripremljene kalupe za mafine, napunite ih skoro do vrha.
Pecite na 175°C dok ne porumene, otprilike 20 minuta. Svaki mafin ima 140 kalorija i 3g masti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.