Makaroni s gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 55 minutaPriprema: 10 minuta
Makaroni s gljivama

Sastojci

Makaroni:
500 grama
Šampinjoni:
350 grama
Mozzarela:
250 grama
Maslo:
45 grama
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
3 češnja
Paradajz sos:
1 šolja
Maslinovo ulje:
5/2 kasika
Špinat:
Po želji
Pečene paprike:
1 komad
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Bosiljak:
Po želji

Instrukcije

  1. Skuhajte makarone u slanoj kipućoj vodi, slijedeći uputstvo na ambalaži.

  2. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.

  3. Dodajte crveni luk, bijeli luk i gljive pa sve zajedno propržite. Umiješajte špinat.

  4. U blenderu napravite smjesu od paradajz sosa, paprike i bosiljka a zatim umiješajte u smjesu sa gljivama.

  5. Začinite sa soli i biberom.

  6. Pomiješajte makarone i napravljenu smjesu.

  7. Prespite u posudu za pečenje.

  8. Dodajte kockice mozzarelle sira po vrhu. Prelijte istopljenim maslom.

  9. Stavite u pećnicu i pecite 10 minuta, tek toliko da se zapeče.

  10. Izvadite i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.