Makaroni s gljivama
Sastojci
Instrukcije
Skuhajte makarone u slanoj kipućoj vodi, slijedeći uputstvo na ambalaži.
Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
Dodajte crveni luk, bijeli luk i gljive pa sve zajedno propržite. Umiješajte špinat.
U blenderu napravite smjesu od paradajz sosa, paprike i bosiljka a zatim umiješajte u smjesu sa gljivama.
Začinite sa soli i biberom.
Pomiješajte makarone i napravljenu smjesu.
Prespite u posudu za pečenje.
Dodajte kockice mozzarelle sira po vrhu. Prelijte istopljenim maslom.
Stavite u pećnicu i pecite 10 minuta, tek toliko da se zapeče.
Izvadite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.