Makaroni s mljevenim mesom
Sastojci
Instrukcije
Skuhajte makarone slijedeći upotstvo na ambalaži.
U tavi zagrijte ulje na većoj temperaturi.
Dodajte govedinu pa je, uz konstantno miješanje, propržite dok ne dobije smeđu boju.
U većoj tavi zagrijte ulje.
Dodajte luk i propržite ga a zatim dodajte govedinu pa smanjite temperaturu.
Dodajte papriku, vegetu, celer i paradajz.
Umiješajte Worcestershire umak.
Dovedite do ključanja i ostavite da pirja 5 minuta.
Dodajte ocijeđene makarone i peršun pa kuhajte još 5 minuta.
Skinite sa vatre i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.