Makaroni s mljevenim mesom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Makaroni s mljevenim mesom

Sastojci

Juneće meso:
500 grama
Crveni luk:
1 glavica
Maslinovo ulje:
Po želji
Vegeta:
1/2 kašičice
Paprika:
1 komad
Celer:
1/2 kašičice
Paradajz:
1 komad
Worcestershire umak:
2 kašike
Peršun:
1/2 šoljice
Makaroni:
2 šoljice

Instrukcije

  1. Skuhajte makarone slijedeći upotstvo na ambalaži.

  2. U tavi zagrijte ulje na većoj temperaturi.

  3. Dodajte govedinu pa je, uz konstantno miješanje, propržite dok ne dobije smeđu boju.

  4. U većoj tavi zagrijte ulje.

  5. Dodajte luk i propržite ga a zatim dodajte govedinu pa smanjite temperaturu.

  6. Dodajte papriku, vegetu, celer i paradajz.

  7. Umiješajte Worcestershire umak.

  8. Dovedite do ključanja i ostavite da pirja 5 minuta.

  9. Dodajte ocijeđene makarone i peršun pa kuhajte još 5 minuta.

  10. Skinite sa vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.