Makaroni s tunjevinom i sirom
Sastojci
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 180 °C.
Skuhajte tjesteninu slijedeći uputstva na ambalaži a zatim ocijedite.
U tavi rastopite maslo i dodajte brašno. Kuhajte 1 minutu a zatim postepeno dodajite mlijeko i dovedite do ključanja.
Skinite s toplote i dodajte 1/2 sira u umak s mlijekom.
Pomiješajte tjesteninu s umakom, bijelim lukom, tunjevinom, kukuruzom i peršunom.
Prespite u posudu za pečenje i pospite s ostatkom sira.
Pecite 15-20 minuta a zatim izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.