Makaroni s tunjevinom i sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Makaroni s tunjevinom i sirom

Sastojci

Makaroni:
600 grama
Maslo:
50 grama
Brašno:
50 grama
Mlijeko:
600 mililitara
Tunjevina:
250 konzervi
Konzervisani kukuruz:
330 grama
Peršun:
1/2 šolje
Cheddar sir:
250 grama

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 180 °C.

  2. Skuhajte tjesteninu slijedeći uputstva na ambalaži a zatim ocijedite.

  3. U tavi rastopite maslo i dodajte brašno. Kuhajte 1 minutu a zatim postepeno dodajite mlijeko i dovedite do ključanja.

  4. Skinite s toplote i dodajte 1/2 sira u umak s mlijekom.

  5. Pomiješajte tjesteninu s umakom, bijelim lukom, tunjevinom, kukuruzom i peršunom.

  6. Prespite u posudu za pečenje i pospite s ostatkom sira.

  7. Pecite 15-20 minuta a zatim izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.