Makaroni sa feta sirom i špinatom
Sastojci
Instrukcije
Makarone skuhajte u slanoj vodi, procijedite i poklopite.
Kobasice izrežite na više manjih dijelova, pa ih zajedno sa isjeckanim crvenim lukom pržite 10-ak minuta u tavi, na zagrijanom ulju.
Kada dobiju smeđu boju dodajte paradajz sos, sol i biber.
Kada smjesa proključa, smanjite temperaturu i kuhajte još 10-ak minuta uz povremeno miješanje, dok se smjesa ne zgusne.
Na kraju umiješajte feta sir i špinat, pa kuhajte još par minuta.
Pospite preko skuhane tjestenine i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.