Makaroni sa feta sirom i špinatom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Makaroni sa feta sirom i špinatom

Sastojci

Makaroni:
400 grama
Janjeće kobasice:
500 grama
Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Paradajz sos:
700 mililitara
Mrkve:
1 komad
Feta sir:
75 grama
Špinat:
50 grama

Instrukcije

  1. Makarone skuhajte u slanoj vodi, procijedite i poklopite.

  2. Kobasice izrežite na više manjih dijelova, pa ih zajedno sa isjeckanim crvenim lukom pržite 10-ak minuta u tavi, na zagrijanom ulju.

  3. Kada dobiju smeđu boju dodajte paradajz sos, sol i biber.

  4. Kada smjesa proključa, smanjite temperaturu i kuhajte još 10-ak minuta uz povremeno miješanje, dok se smjesa ne zgusne.

  5. Na kraju umiješajte feta sir i špinat, pa kuhajte još par minuta.

  6. Pospite preko skuhane tjestenine i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.