Makaroni sa mljevenim mesom i sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Makaroni sa mljevenim mesom i sirom

Sastojci

Makaroni:
600 grama
Maslac:
1 kašika
Sol:
1/4 kašičice
Mljevena govedina:
700 grama
Crveni luk:
1 glavica
Paradajz sos:
800 mililitara
Povrtna supa:
300 mililitara
Biber:
1/4 kašičice
Mlijeko:
100 mililitara
Bosiljak:
1/2 kašičice
Cheddar sir:
350 grama

Instrukcije

  1. Makarone skuhajte po uputstvu s ambalaže.

  2. Procijedite ih, pa pospite istopljenim maslacem i malo soli.

  3. Stavite u vatrostalnu posudu premazanu uljem i ostavite na stranu.

  4. U međuvremnu propržite mljeveno meso sa crvenim lukom u tavi.

  5. Procijedite masnoću iz mesa, zatim dodajte paradajz sos, povrtnu supu, mlijeko, biber i bosiljak.

  6. Sve promiješajte, pa ujednačeno pospite preko makarona.

  7. Pospite i naribani cheddar sir, a zatim stavite smjesu u rernu zagrijanu na 150 °C i pecite 15-20 minuta.

  8. Jelo poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.