Makaroni sa patlidžanom
Sastojci
Instrukcije
U šerpi, na zagrijanom ulju propržite isjeckan crveni i bijeli luk.
Smanjite temperaturu, dodajte isjeckani patlidžan i kuhajte uz konstantno miješanje 2-3 minute.
Dodajte paradajz, masline, šećer, malo soli i bibera.
Nakon što smjesa proključa, smanjite temperaturu, pa ostavite da smjesa krčka dok se blago ne zgusne.
Umiješajte maslinovo ulje, kapari i peršun.
Makarone skuhajte prema uputstvu s vrećice, pri posluživanju pospite pripremljenim sosom i parmezanom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.