Makaroni sa tikvicama i sirom
Sastojci
Instrukcije
Tjesteninu skuhajte po uputstvu s ambalaže, pa procijedite, ostavljajući 75 ml tečnosti u kojoj se kuhala.
Tikvice izrežite na tanke kriške, pa ih zajedno sa bijelim lukom i majčinom dušicom pržite 4-5 minuta u tavi, na zagrijanom ulju.
Dodajte špinat, a zatim tjesteninu, parmezan, ricotta sir i sačuvanu tečnost.
Promiješajte sve.
U posebnoj tavi zagrijte ulje, dodajte pinjole, pržite ih nekoliko minuta, a zatim umiješajte i prezlu.
Pržite još nekoliko minuta, a nakon toga pospite preko pripremljene tjestenine i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.