Makaroni sa tikvicama, paradajzom i chilli paprikom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Makaroni sa tikvicama, paradajzom i chilli paprikom

Sastojci

Makaroni:
350 grama
Maslinovo ulje:
2 kašičice
Tikvice:
450 grama
Bijeli luk:
3 češnja
Crvena chilli paprika:
1 komad
Paradajz:
400 grama
Sok od limuna:
2 kašike
Peršun:
1/2 šoljice
Parmezan:
30 grama

Instrukcije

  1. Kuhajte makarone u loncu kipuće posoljene vode. Slijedite upute na ambalaži. Iscijedite i vratite na tavu.

  2. U međuvremenu, zagrijte ulje u tavi na većoj temperaturi.

  3. Dodajte tikvice, bijeli luk, chilli papriku i začinite sa soli i biberom.

  4. Kuhajte 3 minute ili dok tikvice ne dobiju svijetlo zlatno boju.

  5. Dodajte paradajz, sok od limuna i kuhajte 2 minute uz povremeno miješanje.

  6. U tu smjesu dodajte peršun i parmezan a zatim pomiješajte sa makaronima.

  7. Razdijelite na tanjire i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.