Makaroni sa tikvicama, paradajzom i chilli paprikom
Sastojci
Instrukcije
Kuhajte makarone u loncu kipuće posoljene vode. Slijedite upute na ambalaži. Iscijedite i vratite na tavu.
U međuvremenu, zagrijte ulje u tavi na većoj temperaturi.
Dodajte tikvice, bijeli luk, chilli papriku i začinite sa soli i biberom.
Kuhajte 3 minute ili dok tikvice ne dobiju svijetlo zlatno boju.
Dodajte paradajz, sok od limuna i kuhajte 2 minute uz povremeno miješanje.
U tu smjesu dodajte peršun i parmezan a zatim pomiješajte sa makaronima.
Razdijelite na tanjire i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.