Makaroni u sosu od povrća i feta sira
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 25 minuta
Sastojci
Makaroni:
250 grama
Maslinovo ulje:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Paradajz:
700 grama
Gljive:
250 grama
Špinat:
500 grama
Feta sir:
250 grama
Crvena paprika:
1 prstohvat
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
U slanoj vodi skuhajte makarone prema uputstvu s vrećice.
U šerpi, na maslinovom ulju propržite sitno isjeckan crveni i bijeli luk.
Dodajte paradajz, gljive, špinat i začine.
Kuhajte 4-5 minuta, smnanjite temeperaturu, pa dodajte makarone i fetu.
Sve izmiješajte, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.