Makaroni u sosu od povrća i feta sira

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 25 minuta
Makaroni u sosu od povrća i feta sira

Sastojci

Makaroni:
250 grama
Maslinovo ulje:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Paradajz:
700 grama
Gljive:
250 grama
Špinat:
500 grama
Feta sir:
250 grama
Crvena paprika:
1 prstohvat
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U slanoj vodi skuhajte makarone prema uputstvu s vrećice.

  2. U šerpi, na maslinovom ulju propržite sitno isjeckan crveni i bijeli luk.

  3. Dodajte paradajz, gljive, špinat i začine.

  4. Kuhajte 4-5 minuta, smnanjite temeperaturu, pa dodajte makarone i fetu.

  5. Sve izmiješajte, pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.