Makaroni u sosu od gljiva i piletine
Sastojci
Instrukcije
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, a zatim je procijedite, ostavljajući otprilike 2 kašike vode u kojoj se kuhala.
Vratite tjesteninu sa malo vode u šerpu.
U tavi, na zagrijanom ulju ispržite izrezana pileća prsa.
Dodajte crveni luk i gljive, pa sastojke pržite 5-7 minuta uz povremeno miješanje.
Dodajte supu, pavlaku i začine po želji, sve promiješajte, pa u tanjir stavite tjesteninu, prelijte je pripremljenim sosom, pospite peršunom, a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.