Makaroni u umaku od gljiva i sira
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Paradajz sos:
1 pakovanje
Voda:
2 šolje
Origano:
1 kašika
Bosiljak:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Gljive:
100 grama
Parmezan:
100 grama
Makaroni:
1 pakovanje
Instrukcije
Crveni i bijelu luk propržiti na zagrijanom ulju.
Dodati paradajz sos, vodu, origano, bosiljak, gljive, sol i biber.
Kuhati dok se ne dobije željena gustoća.
Pri samom kraju kuhanja umiješati sir, preliti skuhane makarone umakom i poslužiti tople.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.