Mango salata sa krompirom i medom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Zelena salata:
Po želji
Mango:
1 komad
Mrkve:
3/2 komad
Krastavci:
1 komad
Krompir:
2 komada
Cimet:
1 kašičica
Maslinovo ulje:
Po želji
Med:
Po želji
Instrukcije
Prethodno zagrijte pećnicu na 200 °C i obložite posudu za pečenje sa pergament papirom.
Premažite krompir s maslinovim uljem i cimetom, poredajte u posudu i pecite 20 minuta. Okrenite krompire, smanjite temperaturu na 100 °C i pecite dok krompir ne bude pečen.
U zdjeli za salatu pomiješajte zelenu salatu, krastavac, mrkvu i mango.
Dodajte krompir, prelijte s medom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.