Marinirana pileća prsa na roštilju
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Jabučni ocat:
80 mililitara
Gorušica:
3 kašike
Bijeli luk:
3 češnja
Sok od limuna:
1 komad
Smeđi šećer:
100 grama
Sol:
3/2 kasicica
Maslinovo ulje:
6 kašika
Biber:
Po želji
Pileća prsa:
6 komada
Instrukcije
U većoj posudi pomiješati ocat, gorušicu, bijeli luk, limunov sok, smeđi šećer, sol, maslinovo ulje i biber.
Staviti piletinu u ovu mješavinu, poklopiti posudu, pa ostaviti u frižider da odstoji 8 h.
Na zagrijanom roštilju pržiti pileća prsa po 10 minuta na obje strane, pa pečena poslužiti uz neku salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.