Marinirana salata od mrkve
Sastojci
Instrukcije
Stavite u lonac vodu da prokuha, dodajte narezanu mrkvu i pustite da krčka dok mrkva ne omekša, otprilike 3 do 5 minuta. Ocijedite i stavite sa strane.
U velikoj zdjeli umutite zajedno supu od paradajza, šećer, ocat, ulje repe, senf i Worcestershire umak. Dodajte mrkvu, sjeckani celer, sjeckani zeleni luk i zelenu papriku očišćenu i narezanu na trake te promiješajte da se sve obloži. Pokrijte i stavite u frižider barem 3-4 sata da se mrkve mariniraju.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.