Marinirana salata od mrkve

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 20 minuta
Marinirana salata od mrkve

Sastojci

Mrkva:
900 grama
Paradajz supa:
1 pakovanje
Sitni šećer:
60 mililitara
Ocat:
120 mililitara
Ulje repe:
60 mililitara
Senf:
1 kašičica
Worcestershire umak:
1 kašičica
Celer:
120 grama
Zeleni luk:
120 grama
Zelena paprika:
1 komad

Instrukcije

  1. Stavite u lonac vodu da prokuha, dodajte narezanu mrkvu i pustite da krčka dok mrkva ne omekša, otprilike 3 do 5 minuta. Ocijedite i stavite sa strane.

  2. U velikoj zdjeli umutite zajedno supu od paradajza, šećer, ocat, ulje repe, senf i Worcestershire umak. Dodajte mrkvu, sjeckani celer, sjeckani zeleni luk i zelenu papriku očišćenu i narezanu na trake te promiješajte da se sve obloži. Pokrijte i stavite u frižider barem 3-4 sata da se mrkve mariniraju.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.