Marinirana salata s gljivama
Služi: 1 osobuPriprema: 10 minuta
Sastojci
Gljive:
2 šolje
Artičoke:
1 šolja
Maslinovo ulje:
1 kašika
Vinski ocat:
1 šolja
Crno vino:
2 kašike
Bosiljak:
1 kašičica
Origano:
1 kašičica
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice
Zelena salata:
1 list
Krastavci:
1 komad
Celer:
2 komada
Paradajz:
1 komad
Zeleni luk:
4 glavice
Rotkvice:
1/2 šolje
Instrukcije
U većoj zdjeli pomiješajte gljive, artičoke, maslinovo ulje, ocat, vino, bosiljak, sol i biber.
Ostavite da marinira na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
Ostatak povrća stavite u veći tanjir za posluživanje.
Iz marinade izvadite gljive i artičoke i stavite u centar tanjira.
Pospite salatu s marinadom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.